Tuotteet

  
Alkuperäinen järjestys / aakkosittain


 
Vakiojännitelähteet   Vakiovirtalähteet

Lähes kaikki LED-valaisimet toimivat verkkojännitettä matalammalla jännitteellä. Valaisimen liittämiseksi verkkoon tarvitaan virtalähde joka muuntaa korkean verkkojännitteen (230V AC) matalammaksi (5-60V) jännitteeksi joka soveltuu käytettäväksi LED-komponenttien kanssa.

Virtalähteitä on kahden tyyppisiä, vakiojännitelähteitä jotka pyrkivät pitämään ulostulojännitteensä tasaisena kuormasta riippumatta sekä vakiovirtalähteitä jotka säätävät lähtöjännitettään automaattisesti niin että kuorman läpi menisi aina sama määrä virtaa.

Vakiojännitelähteet

Vakiojännitelähteet ovat niitä "tavallisia muuntajia". LED-komponenttien kytkeminen tällaiseen virtalähteeseen vaatii aina etuvastuksen tai muun virtaa rajoittavan komponentin. Vakiojännitelähteet soveltuvat kaikille LED-nauhoillemme sekä osalle LED-paneeleista.

Osaa vakiojännitelähteistä voidaan käyttää myös vakiovirtalähteinä, tarkemmat tiedot viralähteen datalehdeltä.

Vakiovirtalähteet

Vakiovirtalähteet (aka. LED-Driver) ovat tarkoitettu LED-komponenttien suoraan ajamiseen ilman etuvastusta. Tällä kytkennällä päästään korkeampaan energiatehokkuuteen kun valaistuspiirissä ei ole lämpeneviä ja energiaa hukkaavia etuvastuksia. Vakiovirtalähteen perään kytketään ledit aina sarjaan.

  

YouTube Twitter Google+ Facebook
© 2015 Leditalo Oy